Nieuws

JE WONING VERHUREN AAN STUDENTEN: GOED OF SLECHT IDEE?

“Je woning verhuren aan studenten: goed of slecht idee?”

 Persoonlijk ben ik 100% voorstander van verhuur van een woning aan studenten als je u aan de regels houdt van een co-housing:

-1 deurbel

-1 brievenbus

-geen interne sloten

-1 huurcontract

-1-maandelijkse betaling

-…

De redenen waarom we in favour zijn voor de verhuring aan studenten is samen te vatten in een aantal punten:

-Huurgarantie: Ouders van de hurende studenten tekenen garant voor de betaling van hun kinderen daar waar een gezin bestaande uit 2-verdieners het steeds moeilijker krijgt om de eindjes aan mekaar te knopen want- de inflatie loopt hoog op en de energieprijzen staan op hun hoogste punt ooit.

-Huurprijs optimalisatie: Een woning met een veelvoud aan kamers kan vrij makkelijk gecalculeerd worden aan 400 tot 450 euro per beschikbare kamer wat dikwijls veel hoger oploopt dan een zuivere verhuur aan een gezin.

-Geen leegstand: huurcontracten met studenten lopen steeds voor 1 jaar = 12 maanden bijgevolg volgt het ene huurcontract onmiddellijke het andere huurcontract op en hebben we nooit enkele dagen of weken leegstand.

-Verhuur: gezien er enkele duizenden entiteiten naar studenten huisvesting te kort zijn, zal u vrij makkelijk en zonder veel inspanning de juiste huurder vinden.

-een huurmarkt waar de vraag groter is dan het aanbod is steeds in het voordeel van de verhuurder.

-binnen stedelijke investeringen zijn stabiel in tijd en een garantie naar meerwaarde.

-de investering in een gezinswoning is tevens veel goedkoper dan een investering in een opbrengstpand.

Enig nadelig punt is dat studenten nooit hun adres plaatsen waarbij er steeds een tweede verblijftaks dient betaald te worden dewelke jaarlijks kan oplopen tot een kleine 1000 euro doch 1000 euro over een jaar gedeeld door 12 maanden en gedeeld door 4 huurders bedraagt dit +-20 euro / maand / huurder.

 

- Jacky Raymaekers, Expert Investeringsvastgoed.