Nieuws

MIJN STUDENT GAAT OP KOT

Mijn student gaat op kot

Het kiezen van een studentenkot kan een spannende, maar soms ook stressvolle tijd zijn voor zowel ouders als studenten. Als ouder wil je er zeker van zijn dat uw kind veilig en comfortabel woont, terwijl de student zich misschien meer zorgen maakt over de locatie en de sociale sfeer. Hier zijn enkele tips en tricks waar u rekening mee moeten houden bij het kiezen van een studentenkot voor uw kind:

Locatie

Overweeg de locatie van het studentenkot en hoe gemakkelijk het is om naar de universiteit of hogeschool te reizen. Zorg ervoor dat er openbaar vervoer beschikbaar is als uw kind niet beschikt over een eigen vervoermiddel.

Veiligheid

Zorg ervoor dat de veiligheid van het studentenkot hoog in het vaandel staat. Vraag naar de beveiligingsmaatregelen van het gebouw en de omgeving, zoals verlichting, brandalarmen en de aanwezigheid van een intercomsysteem.

Huurprijs

Het is belangrijk om te weten wat de huurprijs is en wat er precies is inbegrepen in de huur. Zijn nutsvoorzieningen inbegrepen? Moet uw kind extra betalen voor internet, televisie of schoonmaakdiensten? Vergeet ook de studententax niet!

Sociale sfeer

De sociale sfeer in het studentenkot kan ook een belangrijke overweging zijn. Is het een rustige omgeving of zijn er veel feesten en activiteiten? Is er een gemeenschappelijke ruimte waar studenten kunnen samenkomen en sociale contacten kunnen leggen?

Voorzieningen

Vraag naar de voorzieningen die beschikbaar zijn in het studentenkot, zoals wasmachines, een keuken en gemeenschappelijke ruimtes. Zijn deze goed onderhouden en voldoende voor alle bewoners?


Door met ons samen te werken, krijgt u toegang tot een breed scala aan studentenaccommodaties die voldoen aan uw specifieke eisen en budget. Onze deskundige makelaars zullen je begeleiden tijdens het hele proces, van het bekijken van de accommodaties tot het ondertekenen van het huurcontract. Bovendien zullen wij u ook helpen bij het navigeren door de huurmarkt en u voorzien van alle informatie die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen te nemen. 

Kortom, door het inschakelen van een vastgoedkantoor bij het zoeken naar een studentenkot voor uw student, kan je gerust zijn dat uw kind in een veilige en comfortabele accommodatie zal verblijven.

P.S: Wij zijn het verhuurseizoen gestart! Informeer naar de beschikbare koten: 016 229 228 en vraag naar onze collega Digna.